Crisis as a challenge in supervision

2015 Summer University Zadar, Kroatië:

Crisis as a challenge in supervision

In het historische Zadar, de stad met veel cultureel erfgoed, een schat aan archeologische en monumentale rijkdom, een overflow aan toeristen, de mooiste zonsondergangen ter wereld en een mediterrane warmte, kwamen supervisoren en coaches uit 15 verschillende Europese landen deze zomer bij elkaar om zich te buigen over het bovenstaande thema.

De Summer University (iedere 2 jaar in augustus) was georganiseerd door de HDSOR, (Croatian Association for Supervision and Organizational Development, in 1998 opgericht). Dit in samenwerking met ANSE (Association of National Organisations for Supervision in Europe). In 2004 is Kroatië lid geworden van de ANSE-family.

De bijeenkomsten vonden gedurende 17-21 augustus plaats in de Universiteit van Zadar: een schitterend pand direct aan de (verlokkend azuren) Adriatische zee. Het luisteren, volgen van workshops en het ontmoeten van elkaar was zinvol en inspirerend hoewel iedereen wel af en toe zo ‘professioneel’ mogelijk leed onder de zomerhitte.

Iedere ochtend startte met een keynote speaker…maar het spits werd maandag afgebeten door de Nederlandse Jikke de Ruiter . Zij vroeg zich in een boeiende lezing af of de coach een bevrijder of een gevangenisbewaker was…

Deze lezing zou ook de toon zetten voor de lezingen van de volgende dagen want: de politiek, de actuele situatie (vluchtelingen die Macedonië op dat moment binnenstroomden), het toenemende terroristische geweld, de gevoelens van onveiligheid, de toekomst van het vak….is het allemaal los te zien van elkaar?

Naast deze bevlogen bijdragen aan het begin van de ochtend was er een groot aantal workshops (14!). Alle workshops gingen op hun eigen wijze in op bijvoorbeeld hoe de crisis op de arbeidsmarkt het werk beïnvloedt van Europese supervisoren en coaches. Verandert het hun manier van begeleiden?

Ook de dilemma’s die optreden bij het evaluatieproces van docenten van supervisie opleidingen kunnen tot crises van een heel andere soort leiden (workshop door opleiders supervisoren in Estland). Blijkbaar worstelen we hier als opleiders niet alleen in Nederland mee.

Extra aandacht was er dit keer voor de IIG (Internationale Intervisiegroepen) waarvan er 3 van de 5 ‘draaiende’ hun proces beëindigden. De leden hiervan kregen hun certificaat uitgereikt van ANSE bestuurslid Barbara Baumann waarmee ze weer een aantal PE punten kunnen bijschrijven voor de herregistratie.

Drie workshops werden gegeven door IIG: hier werden verschillende thema’s uitgediept die de groepen hadden bewerkt in hun bijeenkomsten. Over het algemeen kwam prachtig naar voren hoe ieder individueel lid van een IIG ‘verrijkt’ was door de diversiteit die de groepleden met zich meebrachten. Ook werden methodes besproken die een ‘crisis’ op het niveau van groepsdynamiek in de IIG kunnen overwinnen.

Er is gevraagd of alle plenaire lezingen op de ANSE website (www.anse.eu) geplaatst kunnen worden t.z.t.

Het aantal deelnemers was dit jaar 95 en dat is een recordaantal. Vooral in de georganiseerde reflectiemomenten aan het eind van iedere ochtend konden we elkaar beter leren kennen. Verder waren er twee fantastisch georganiseerde excursies: naar een natuurpark (Krka) waar gezwommen kon worden rond een waterval en de natuur adembenemend mooi was. Een tweede excursie bracht ons eerst een wandeling door de betekenisvolle oude stad van Zadar waar kunst en geschiedenis voor het oprapen liggen. Daarna ging de touringcar naar een zoutwinningsgebied waar werd uitgelegd hoe het zout uit de Adriatische zee gewonnen werd met behoud van alle mineralen en andere ‘helende’ ingrediënten.

Een ‘surprisedinner’ voerde ons naar een wijngebied waar biologische wijn gemaakt wordt die ook nog geëxporteerd bleek te worden naar o.a. Nederland (op zoek gaan naar de winkel die dit verkoopt heeft zin want: heerlijk!). Tijdens het proeven van de mooie wijnen was er heerlijk eten en sfeervolle muziek en we wisten het al: supervisoren en coaches kunnen goed dansen!

Tot slot: dit was de eerste SU waarbij de Nederlandse president van ANSE de opening deed en de zgn ‘ANSE-corner’ met alle nieuws en actuele zaken waar ANSE zich mee bezig houdt presenteerde. Wij kunnen trots zijn op Sijtze de Roos!

Kortom: de 38 uur van leren en kennisuitwisseling onder 95 collega’s resulteerden dankzij de Kroatische collega’s in  ‘super’bijeenkomsten!

Amersfoort, Gerian Dijkhuizen (lid CIC LVSC)

Zelf gaf ik met Eva Nemes uit Hongarije een workshop over de module Diversity in Supervision. Deze module geven we midden september ook bij de supervisieopleiding in Lillehammer, Noorwegen.

Met Ingvill Hovlund Moen uit Noorwegen gaf ik een workshop over onze intervisiegroep ‘Droste’ die na 3 jaar met elkaar gewerkt en geleerd te hebben nu ophield te bestaan. Samen demonstreerden we een methode van het werken met foto’s in intervisie en vertelden het verhaal van we verder gingen als groep nadat een van de deelnemers overleden was. Wij blijven als leden van de Drostegroep bevriend met elkaar. Zie ook het artikel ‘Frolleagues’ op deze site.